28.06.2011 • 09:39

1 Chaldakov • Фото Курс - Персонално фотографско обучение с Ник Чалдъков

Персонално фотографско обучение с Ник Чалдъков
http://www.chaldakov.com/photo_workshop_bg.htm

Кой е Ник Чалдъков?Ник Биоография:
http://www.chaldakov.com/nick_chaldakov_biography.htm

Питайте Google той знае: ... Ник е арт фотограф от малък. На 3 годинки си играе с фото ленти и се усмихва. На 7 годинки започва да снима. На 10 годинки му подаряват първия фото апарат - Смяна Символ. На 12 годинки се записва в кръжока по фотография на Димо Могиларов. На 13 години се явява на първия си фото конкурс за деца и юноши до 25 години и печели първо място. От тогава - 1980 година до 2005 година, когато започва да преподава фотография печели много национални и международни фото конкурси, участва в общи и самостоятелни изложби у нас и в чужбина. Учи фотография в Лондон 1991-92 година. Повече за Ник и неговата биография ... Сега Ник иска да сподели своя опит във фотографията с вас - всички вие които обичате фотографията искренно и дълбоко!

Искаш ли да правиш хубави снимки? Обичаш ли фотографията? Ако фотографията е твоята любов не е нужно да четеш повече тази страница, обади се сега на телефон: 0 888 79 75 41

Ще се чуем, ще поговорим за твоята фотография, за живота, ще ти направя персонална програма за обучение и започваме забавлението си в света на фотографията.

Ти можеш да си най-добрият ми ученик! Или най-щастливият ученик? Кое е по-важно – щастието или успеха? Успехът дава ли щастие? Щастието дава ли успех? Тези и други въпроси от живота ще обсъждаме в междучасията и ще учим фотография. Ще се учим да рисуваме със светлината. Светлината е любов. Фотографията е любов.

Системата на преподаване е персонална - интуитивнa - опростена или Дзен. Базирана е на дългогодишния опит на Ник Чалдъков в йога, философия и психология. Добър учител е този, който умее да обясни сложното по прост и разбераем начин. Добър учител е този, който умее да извади от ученика таланта му и да го развие, защото единствено ТАЛАНТЪТ неможе да се научи. Добър учител е този, който е надминат от учениците си. Учителят Конфуций казва: "Да учиш без да мислиш е безполезно. Да мислиш без да учиш е опасно."

Какъв човек се крие под облика на фотографа и учителя Ник Чалдъков?

Не се “крие”, показва се, споделя, учи се... И обучава. Когато говориш за себе си, има опасност да изпаднеш в прелест – нарцисизмът е лоша диагноза. Другите могат да кажат какъв човек се крие в мен. Аз мога да кажа какъв човек искам да се крие в мен. „И все пак земята се върти!” възкликва Галелео Галелей. Аз ще кажа: Дълбоко в мен е скрито копие на Бога. То е скрито във всеки от нас. Какъвто човек си, такова е и копието ти Божие...

По пътя ни в живота е добре да не забравяме извечните въпроси на духа и да подминаваме с лекота земните проблеми. Фтографията е игра със светлината. Животът е игра с преживяванията – и мечтите. Всичко – началото е в детството - е игра. “Човек може да се отрече от сериозността, но не и от играта” както през 1938 г. е написал холандския професор Йохан Хьойзинха в книгата си Homo ludens В мен се крие един играещ със светлината човек – Homo ludens lucidum. И с любовта и живота. На върпоса как създава своята музика, Моцарт отговорил: “Много просто - подреждам наблизо звуци, които се обичат." Аз се старая да подреждам наблизо светлини и сенки, които се обичат...

Време е да осъзнаем биопсихологичната си сила и да излезем от социалната матрица. Матрицата иска да ни каже, че сме слаби, зависими и малки, но е точно обратното – силата е в нас, ние сме зависими единствено от собственото си ограничено съзнание и сме толкова големи колкото са мечтите ни. Време е да се освободим от страховете си и да се изпълним с любов и приемане. Аз съм един нов човек, за който говори още Петър Дънов – човек от шестата раса. Както казват моите ученици, аз не съм само учител по фотография, аз съм и учител по живот.

Интервю на Яна Радилова с Ник Чалдъков:
http://www.chaldakov.com/far_br.01.htm#i

В курсa Основи на Фотографията се изучават техническите основи на фотографията. Това е задължителният минимум за да се започне истинското обучение по фотография вьв Фотография за напреднали - Мaster Class, където техническото познание и интуитивното усещане се развиват успоредно. В Художествена Фотография и Черно-бяла фотография се набляга на интуитивните способности на ученика и се постига бърз напредък в една сложна материя. В Професионална Фотография преобладават техническо практическите похвати и учението е с по-комерсиална насоченост. Изграждат се професионални умения и се научават методи за печелене на пари от фотографията.

Видове Курсове и цени:
http://www.chaldakov.com/photo_workshop_bg.htm#vk

Уче­никът разбира, че има три основни задьлжителни теми, които трябва да познава отлично за да стане фотограф:

1. Технически основи на фотографията - Фотоапарат, Бленда, Скорост, Фокус, Обективи, Осветление.

2. История на изображението във фотографията - Какво е направено до сега от другите фотографи.

3. Композиция и светлина - класически и модерни правила.

След това ученикът може да развива интуицията си и творческия си потенцал. Процесът може да бъде и успореден - задължителни неща - интуитивни неща, но това зависи от конкретния ученик, ето защо тази система е персонална.

Си­стемата на преподаване е с голяма практическа насоченост, базирана на експеримент - проба и грешка от самия ученик по време на курса, но под наблюдението на учителя. Така направените грешки се разбират и не се повтарят повече, а напредъкът е бърз и сигурен. По време на обучението има много практически упражнения - Workshop. Показват се множество нагледни примери илюстриращи обяснението - изображения от историята на фотографията, съвременна фотография и фотографии на Ник Чалдъков. На ученика се обяснява как да се учи от собствените си фотографии, от собствените си грешки и да се самоусьвьршенства без помощта на учителя. Така ученикът получава една много здрава основа над която може да гради сам и става независим от своя преподавател. Ученикът изгражда в себе си специфично усещане за фотография. Ученикът надскача преподавателя си в едно бъдеще време. Тогава Ник Чалдьков е наистина щаслив!

Курсов­ете са с продължителност от 3 до 10 месеца, която гарантира доброто усвояване на материала. В началото на курса има тест за нивото на ученика, а в края - изпит за потвърждаване на уменията и знанията придобити по време на обучението. На успешно завършилите редовните курсове се издава Сертификат - MASTER CLASS PHOTOGRAPHY at THE NICK CHALDAKOV PHOTOGRAPHY SCHOOL.

Персонално фотографско обучение с Ник Чалдъков
http://www.chaldakov.com/photo_workshop_bg.htm

На фокус,
Ник Чалдъков

Last edit on 28.06.2011 • 09:49

ReplyQuote

21.02.2012 • 12:37

2 Chaldakov • Фото Курс - Персонално фотографско обучение с Ник Чалдъков

:big_smile:Едно Свободно място за Април!

Персонално фотографско обучение с Ник Чалдъков
http://www.chaldakov.com/photo_workshop_bg.htm
Last edit on 10.05.2013 • 14:38

ReplyQuote

04.09.2012 • 20:13

3 Chaldakov • Фото Курс - Персонално фотографско обучение с Ник Чалдъков

[2] Chaldakov: ПЕРСОНАЛНО С НИК ЧАЛДЪКОВ (Фотокурс)

Кой е Ник Чалдъков?
Учител по фотография

Лина Лозанова: "Онова, което ми достави изключително удоволствие по време на обучението, е лекият, но убедителен подход и преподаване на Ник. Предаден по този начин, материалът се запечатва в съзнанието и частта с практическите занятия става неминуемо очаквана."

Sonya Hoang: "Първото впечатление, което Ник остави в мен беше на изключително земен човек. Преди да започна обучението си при него бях прочела няколко книги за фотографията и в общи линии се водех от желанието и интуицията си. Само за няколко урока с него представите ми за фотографията бяха тотално преобърнати. Вече бях наясно какво правя и защо го правя."

ReplyQuote

07.09.2012 • 12:02

4 Ælia_Lælia • Фото Курс - Персонално фотографско обучение с Ник Чалдъков

Звучи като рекламиране на Второто пришествие на Коцето Калки по WS Teleshop :exciting:
Last edit on 07.09.2012 • 12:02

ReplyQuote

12.03.2013 • 14:14

5 Chaldakov • Фото Курс - Персонално фотографско обучение с Ник Чалдъков

Персонално фотографско обучение с Ник Чалдъков

Свободни места: Март 2013

Защо ПЕРСОНАЛНО обучение?

ПЕРСОНАЛНОТО обучение дава най-добрите възможни резултати за най-кратко време. Учителя работи само с един Ученик по време на курса. Програмата на Ученика се подготвя според нивото му и желанията за развитие.

ПЕРСОНАЛНИ курсове:

# Основи на Фотографията
(Basic Class) - 20 часа, 1-4 месеца

# Фотография за напреднали
(Мaster Class) - 20 часа, 2-6 месеца

# Художествена Фотография и Черно-бяла фотография
(Art Class) - 18 часа, 3 месеца

# Професионална Фотография
(Pro Class) - 16 часа, 1-3 месеца

Искаш ли да правиш хубави снимки? Обичаш ли фотографията? Ако фотографията е твоята любов не е нужно да четеш повече тази страница, обади се сега на телефон: 0 888 79 75 41

http://www.chaldakov.com/photo_workshop_bg.htm

ReplyQuote

10.05.2013 • 14:37

6 Chaldakov • Фото Курс - Персонално фотографско обучение с Ник Чалдъков

[4] Ælia_Lælia: Quote: Звучи като рекламиране на Второто пришествие на Коцето Калки по WS Teleshop :exciting:

Много мило сравнение :) Благодаря :)

ReplyQuote

Text

big_smile exciting haha victory happy unhappy grimace bad_smile greedy eyes_dropped amazing anger horror electric_shock shocked shame scorn bad_egg beaten cry nothing_to_say girl black_heart what money super_man the_iron_man nothing